Mercimekli bulgur pilavı

Malzemeler;
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 çay kaşığı Pul biber
1 çay kaşığı Tuz
3-4 su bardağı su

Hazırlanışı
Mercimeğizi 15 dk kadar haşlıyoruz.Mercimeği süzüp suyunu ayrı bir kaba alıyoruz. Soğanı alıp ince ince doğruyoruz. doğradığımız soğanı yağda kavuruyoruz. Ardından kavrulan soğana bulguru ekleyip karıştırıyoruz ve kavrulmasını sağlıyoruz. Biraz kavrulan bulgur ve soğana mercimeği ekliyoruz. Onları da biraz kavuruyoruz ve tuz ile pul biberi ekliyoruz. Ayırdığımız mercimek suyunu ekleyip pişiriyoruz. Suyunu iyice çektikten sonra biraz dinlenmesini bekliyoruz. Yemeğimiz hazır afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar